Aanvullende- en tandartsverzekering

De laatste stap bij het samenstellen van de zorgverzekering is de keuze voor aanvullende- en  tandartsverzekeringen. Omdat Tom en Monique hun zorgwensen hebben ingevuld in de ZorgMeter, konden ze hierbij een goede afweging maken.

Tandarts met mondkapje behandeld een vrouw

“Voor mij was die keuze niet moeilijk”, zegt Tom. “Ik ga twee keer per jaar naar de tandarts voor controle en heb nooit gaatjes. Toch heb ik besloten een tandartsverzekering te houden. Want stel je voor dat ik door een ongelukje een paar tanden breek, dan moet ik zelf alle kosten van de tandarts betalen. Dat risico wil ik liever beperken.”

Fysiotherapie en orthodontist

“Hoewel ik niet meer intensief sport, wil ik voor alle zekerheid wel enkele behandelingen van de fysiotherapeut vergoed kunnen krijgen. Ik kies daarom voor een eenvoudige aanvullende verzekering. Bijkomend voordeel is dat deze ook een dekking van 90% heeft voor de kosten van orthodontie voor kinderen onder de 18 jaar tot maximaal € 2.000. Dus als Linda volgend jaar al een beugel zou moeten, is dat voor een groot deel gedekt.”

Alleen de tandarts

Ook Monique was de keuze niet moeilijk, hoewel die heel anders uitviel dan ze had verwacht. “Ik zocht naar een aanvullende verzekering met een volledige vergoeding voor anticonceptie en mijn lenzen. Als ik dat zelf moet betalen, kost het me zo’n € 200 per jaar. Maar de goedkoopste aanvullende zorgverzekering met een goede dekking hiervoor kost € 400 per jaar.”

“Omdat ik niet verwacht fysiotherapie of andere zorg uit het aanvullende pakket nodig te hebben, heb ik ervoor gekozen om alleen een tandartsverzekering af te sluiten. Die kost me € 12 per maand. Nu ben ik voor mijn aanvullende verzekering en tandartsverzekering in totaal € 45 euro per maand kwijt. In 2015 bespaar ik zo’n € 200 per jaar ondanks dat ik zelf mijn lenzen en de pil betaal.”

Conclusie

Zelfs als een aanvullende verzekering vergoedingen van 100% biedt, is het niet per se voordeliger om deze af te sluiten. Soms kan het financieel gezien verstandiger zijn om de kosten zelf te dragen. Natuurlijk heeft dit alles te maken met het risico dat iemand kan en wil dragen.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.