Dure spullen? Sluit een kostbaarhedenverzekering af!

We nemen steeds meer dure apparaten mee als we op vakantie gaan. Digitale fotocamera’s en camcorders, navigatie-apparatuur, smart phones en laptops behoren steeds vaker tot de standaard reisuitrusting. Wist u dat de meeste reisverzekeringen deze dure apparaten bij diefstal, verlies of beschadiging maar voor een -klein- deel vergoeden?

Op het strand met dure spullen

Een reisverzekering dekt vaak niet alle schade die u kunt oplopen tijdens een vakantie. Het is daarom verstandig om voor u op vakantie gaat de voorwaarden van uw reisverzekering nog eens goed door te lezen. Biedt de polis wel de gewenste dekking? Zo nee, kijk dan eerst of uw inboedelverzekering een zogenaamde buitenhuisdekking heeft. Zo niet, dan kan het interessant zijn om deze op te nemen in uw verzekeringspakket.

Korting

Mochten uw reisverzekering en uw inboedelverzekering met buitenhuisdekking de risico’s niet voldoende afdekken, dan is het verstandig om uw kostbare bezittingen apart te verzekeren met kostbaarhedenverzekering. Vaak krijgt u een aantrekkelijke korting als u deze polis binnen uw woonpakket afsluit.

De premie van een kostbaarhedenverzekering hangt vooral af van het verzekerde bedrag. Maar ook de aard van de verzekerde spullen kan van invloed zijn op de hoogte van de premie.

Ook in Nederland verzekerd

Het voordeel van een kostbaarhedenverzekering is dat de meeste een Europa- of werelddekking hebben, waardoor uw waardevolle bezittingen ook zijn verzekerd als er thuis of onderweg in Nederland iets gebeurt. U kunt er dus ook een beroep op doen als u buiten uw vakantie om een ongelukje heeft of slachtoffer wordt van diefstal.

Houd bij het afsluiten van de polis wel in de gaten of u voor nieuwwaarde of voor dagwaarde bent verzekerd. En als u aanspraak maakt op de verzekering, moet uw de aankoopnota's van de verloren, gestolen of kapotte kostbaarheden kunnen overleggen. Ook een recent taxatierapport voldoet.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.