Eropuit op twee wielen

Veel motorrijders hebben de eerste kilometers van het jaar al achter de rug. Het voorjaarsweer nodigt immers uit tot een dagje heerlijk toeren. Vergeet in alle enthousiasme echter niet om uw papierwerk op orde te maken en zorg dat u uzelf indekt voor de financiële consequenties van een mogelijk ongeluk. Zo kunt u onbezorgd genieten van het ultieme gevoel van vrijheid.

Vier motorrijders rijden door de bergen

Een relaxte en zorgeloze rit vereist voorbereiding. Controleer kabels, remmen en de bandenspanning. Kortom: zorg ervoor dat uw motor in puike conditie is. Daarnaast is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat u goed verzekerd bent. Kort gezegd zijn er op dit vlak drie mogelijkheden. Leven & Geld zet ze voor u op een rij. 

Jaardekking

Bent u een verstokte motorrijder en wilt u het hele jaar door de mogelijkheid open houden om een rit te maken? Dan kiest u voor een jaardekking. Hiermee kunt u met een gerust hart toeren met uw trouwe tweewieler, of dit nu op een zonnige lentedag is of door een wit, winters landschap. De kosten van de verzekering worden onder andere bepaald door de leeftijd, het aantal kilometers en de prijs van de motor. Of u alleen privé toert of de motor ook gebruikt voor woon-werkverkeer, kan ook van invloed zijn op de hoogte van uw premie.

Let op: de cilinderinhoud van de motor bepaalt voor een deel de hoogte van de premie. Verzekeringsmaatschappijen calculeren risico’s en weten dat snelle motoren met een hoog aantal pk’s nu eenmaal meer schades hebben. Dit geldt voor alle motorverzekeringen.

Zomertijddekking

Toert u het liefst met uw motor met de warme zomerzon in uw rug en laat u uw motor de rest van het jaar staan? Dan is een jaardekking zonde van uw geld. In uw geval kan het voordeliger zijn om een zomertijddekking af te sluiten. Deze loopt, zoals de naam al aangeeft, gedurende de periode dat de zomertijd is ingesteld: van de laatste zondag van maart om 2 uur ´s nachts tot de laatste zondag van oktober om 3 uur ´s nachts. Zeven maanden dus!

Let op: zorg dat u de dekkingsperiode goed in de gaten houdt. Noteer in uw agenda wanneer de zomertijd start en wanneer deze eindigt. De gevolgen van een ongelukje met een onverzekerde motor hakken er financieel stevig in.

Winterstop

Rijdt u graag met zonnig weer, maar wilt u ook de mooie nadagen van de herfst niet aan u voorbij laten gaan? Dan is er de winterstopverzekering. Bij de meeste verzekeraars loopt deze winterstop van december tot maart. U haalt uw motor dus drie maanden van de weg, gedurende de winter. Dit betekent ook dat u uw motor niet aan de openbare weg mag parkeren. Met een Beperkt Casco of All Risk verzekering, is uw motor het hele jaar door wel verzekerd tegen brand en diefstal.

Let op: vergeet niet dat u zelf uw motor online moet schorsen bij het RDW. De kosten hiervan bedragen in de meeste gevallen € 24 per jaar. Laat u dus goed adviseren of het in uw geval wel rendabel is om voor een winterstop te kiezen.

Samen eropuit

Een dagje toeren met de motor is nog leuker met z’n tweeën. U kunt uw motor en uzelf goed verzekeren, maar hoe zit dat met uw passagier? Overweeg daarom om een opzittenden-ongevallenverzekering of -schadeverzekering af te sluiten. Een goede adviseur kan u precies vertellen welke verzekering het beste aansluit bij uw wensen.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.