Geniet van het festivalseizoen!

Het festivalseizoen is weer aangebroken. Denkt u hierbij aan luidruchtige knalmuziek en springende tieners? Dan heeft u het mis! Elk jaar komen er meer culinaire, artistieke en gezinsvriendelijke festivals bij. Ideaal voor een leuk dagje uit of weekend weg!

Foto spelende band festival

Festivals zijn populairder dan ooit. Alleen al in Nederland worden jaarlijks ruim 750 festivals georganiseerd die door meer dan 20 miljoen mensen worden bezocht. Bezoekers gaan vaak samen met vrienden of familieleden en genieten van een heerlijk dagje vol kunst, cultuur, eten en drinken.

Natuurlijk moet alle gezelligheid ook vastgelegd worden, dus neemt u uw camera, het nodige aan contant geld, uw smartphone en zonnebril mee. Aangezien de meeste mensen niet denken aan hun verzekeringen als ze naar een festival gaan, hebben we hieronder de verzekeringen uitgelicht die van pas kunnen komen bij uw festivalbezoek.

Uw spullen buitenhuis verzekerd

Bij schade of diefstal tijdens een dagje festival is het slim om eerst te checken of uw inboedelverzekering een buitenhuisdekking heeft. Beter nog: doe dit vóórdat u een festival bezoekt. Controleer altijd goed de voorwaarden. Heeft u een aparte verzekering voor uw smartphone? Dan is deze ook tijdens een dagje festival verzekerd tegen diefstal en schade.

Doorlopende reisverzekering

Wist u dat u in sommige gevallen uw claim ook op uw reisverzekering kunt verhalen? Wanneer u op een meerdaags festival bent en dus een overnachting heeft geboekt of het dagje festival onderdeel van uw vakantie vormt, kunt u schade mogelijk verhalen op de bagagedekking van uw doorlopende reisverzekering. De hoogte van de dekking is afhankelijk van het pakket dat u hebt gekozen en de voorwaarden van uw polis.

Wat te doen bij schade?

Stel u krijgt tijdens een festival te maken met schade of diefstal. Wat moet u doen? Ten eerste moet u natuurlijk de schade zo snel mogelijk melden bij de betreffende verzekeraar. Bent u verzekerd via ons kantoor, dan kunt u de schade aan ons doorgeven. Wij melden het dan bij de verzekeraar en houden de afwikkeling voor uw in de gaten. Let op dat u bij diefstal ook aangifte doet bij de politie. Dit is in veel gevallen een vereiste.

Festival zoeken?

Heeft u zin om naar een festival te gaan, maar heeft u nog geen keuze gemaakt? Doe dan inspiratie op op de website www.festivalinfo.nl. Hier vindt u een overzicht van bijna alle festivals die in Nederland worden gehouden.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.