Health apps hebben de toekomst

Mobile health is hot! Daarom heeft Apple met de introductie van iOS 8 flink ingezet op deze groeimarkt. Google bleef natuurlijk niet achter en introduceerde meteen Google Fit.

Mobiel gebruiken met sporten

Zonder twijfel kunnen gezondheidapps belangrijke hulpmiddelen worden om uw eigen gezondheid in de gaten te houden. Uiteraard moeten de apps hun gegevens wel ergens vandaan kunnen halen. Dat gebeurt deels door informatie van andere applicaties, zoals sportapps, in te lezen. Maar naar verwachting zullen in de toekomst vooral smartwatches de gegevens aanleveren. 

Gezondheidsapps

Er zijn in korte tijd zoveel gezondheidsapps ontwikkeld, dat het moeilijk kiezen is. Daarom heeft de redactie van Leven & Geld er een paar voor u op een rij gezet. Houd er wel rekening mee dat er geen controle is op eventuele medische inhoud en dat er nog geen keurmerk voor gezondheidsapps bestaat. Maar dat betekent niet dat apps geen handige hulpmiddelen kunnen zijn!

Afvallen met Lose it (gratis)

Afvallen blijkt vaak veel moeilijker dan gedacht. Met Lose it kunt u bijhouden hoeveel u dagelijks eet en beweegt. Gaat u de fout in, dan krijgt u een standje én advies.

  
Hardlopen met Evy (gratis)

Misschien wel de bekendste hardloopapp. Maar Hardlopen met Evy werkt ook prima voor fietsers. Combineer uw favoriete muziek met de motivatiespeeches van Evy Gruyaert.

  
Nike Training Club (gratis)

Je persoonlijke trainer altijd bij de hand. Dat zeggen de mensen van sportmerk Nike over de app die ze hebben gemaakt. Met de ruim honderd workouts kunt u altijd en overal een training op maat uitvoeren

  
RunKeeper (gratis)

Hoewel oorspronkelijk bedoeld voor hardlopers, kunnen ook wielrenners en trimfietsers met RunKeeper aan de slag. Niet voor niets is het een populaire app, die bijna alles meet wat van belang is.

  

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.