Hoe zonnig is uw toekomst?

Droomt u ervan om na uw pensioen een wereldreis te maken? Of om een vakantiehuisje te kopen in uw favoriete vakantieland? Gaat u voor een klassieke sportauto? Of wilt u eerder stoppen met werken? Dromen over later doen we allemaal, maar hoe realistisch zijn onze dromen eigenlijk? Een persoonlijk financieel plan geeft u meer inzicht.

Stel op strandstoelen bij ondergaande zon

Dromen, of het nu om een wereldreis gaat of om eerder stoppen met werken, zijn vaker haalbaar dan u wellicht denkt. Een persoonlijk financieel plan helpt om dat inzichtelijk te maken. Het geeft u niet alleen meer inzicht in uw financiële toekomst, maar vertelt u ook precies welke stappen u moet ondernemen om die droom waar te kunnen maken.

1. Inventariseer

Inventariseer eerst wat u al heeft geregeld. Hoeveel pensioen heeft u opgebouwd en verwacht u nog op te bouwen? Heeft u spaargeld? Overwaarde op uw huis? Kapitaalverzekeringen zoals bijvoorbeeld een lijfrente of spaarverzekering?

2. Bepaal doelen

Bepaal concrete toekomstdoelen en koppel daaraan een streefbedrag. Zo weet u of u uw dromen eenvoudig kunt bereiken of dat u extra moet gaan sparen.

3. Vergelijk

Wilt u (meer) sparen, beleggen of een kapitaalverzekering afsluiten om uw doel te bereiken? Dan is het altijd verstandig om de producten van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Let hierbij op de looptijden, voorwaarden, risico’s, financiële aspecten zoals bijkomende kosten en hoe zeker de verwachte inkomsten zijn.

4. Blijf realistisch

Houd verder in gedachten dat een degelijk financieel plan niet alleen betekent dat u realistisch naar uw toekomstdromen moet kijken, maar ook naar de gevolgen voor nu. Het is immers niet de bedoeling dat uw spaarplan ten kosten gaat van uw huidige levensstijl!

Meer weten?

Op de website van het Nibud vindt u een handige online tool om uw inkomsten en uitgaven in kaart te brengen. Zo ziet u precies waar u kunt bezuinigen en of u ruimte heeft om meer te sparen.

Heeft u hulp nodig om te bepalen of u uw dromen kunt realiseren? Een financieel adviseur kan u exact vertellen wat uw mogelijkheden zijn, op welke vlakken u stappen dient te ondernemen, welke risico’s u moet incalculeren en wat u financiële toekomstperspectief is.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.