Kampeerautotarief: korting op de wegenbelasting

Op de wegenbelasting van uw camper krijgt u van de Belastingdienst een korting van maar liefst 75 procent. Wel stelt de fiscus eisen aan de inrichting en ombouw van de camper.

Camper rijd langs bergen op de weg

Volgens de definitie van de Belastingdienst is een camper '…een personenauto waarvan de binnenruimte is ingericht voor het vervoer en verblijf van personen en die is voorzien van een vaste kook- en slaapgelegenheid die voldoet aan nader omschreven inrichtingseisen.'

Kampeerautotarief

Voor een camper betaalt u een kwart van de wegenbelasting die u zou betalen voor een personenauto. Als de camper bedrijfsmatig wordt verhuurd, geldt een tarief van 50 procent. Ook als de kampeerauto op naam van de huurder wordt gesteld, moet de huurder het halftarief betalen.

Let verder op het volgende: de aantekening 'kampeerauto' op uw kentekenbewijs is niet voldoende om in gebruik te mogen maken van het kampeerautotarief. Uw camper moet voldoen aan een aantal eisen aan ombouw en inrichting.

Eisen aan ombouw en inrichting

Meer informatie

Voor meer informatie belt u met de BelastingTelefoon Auto via 0800 - 0749 (gratis) of stuurt u het formulier 'Verzoek mrb Bijzonder tarief' aan de Belastingdienst toe.

Kampeerautotarief Belastingdienst
Formulier verzoek bijzonder tarief  

 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.