Overstappen is eenvoudig

Veel mensen zien er tegen op om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar omdat ze denken dat dit ingewikkeld is en veel rompslomp met zich meebrengt. Niets is minder waar!

stethoscoop met pen en een blaadje

Verzekeraars hebben onderling namelijk afspraken gemaakt, waardoor overstappen heel eenvoudig is. Zodra u een nieuwe zorgverzekering afsluit bij een andere zorgverzekeraar, wordt dit gemeld aan een centrale organisatie. Deze informeert uw ‘oude’ verzekeraar dat u bent overgestapt. Uw polis wordt dan automatisch opgezegd. U hoeft dus zelf niets te doen!

Acceptatievoorwaarden

Bij het afsluiten van de basisverzekering, de aanvullende verzekeringen en de meeste tandartsverzekeringen stellen zorgverzekeraars geen acceptatievoorwaarden. U kunt hierdoor gemakkelijk overstappen van de ene naar de andere zorgverzekeraar.

Alleen als u de meest uitgebreide tandartsverzekering wilt afsluiten, stellen sommige verzekeraars aanvullende  voorwaarden. Denk hierbij aan het aanleveren van een saneringsverklaring door uw tandarts, of het invullen van een vragenlijst. Ook kan de verzekeraar een wachttijd hebben voordat dure behandelingen worden vergoed.

Zelf opzeggen

Zodra u overstapt naar een andere zorgverzekeraar profiteert u van de automatische opzegservice. Toch is het altijd goed om zelf ook aan uw oude zorgverzekeraar te melden dat u de verzekering opzegt.

Wilt u overstappen naar een andere zorgverzekeraar maar weet u nog niet naar welke? Zeg dan in elk geval voor 1 januari 2015 uw huidige zorgverzekering op. U heeft dan nog tot uiterlijk 1 februari 2015 om een nieuwe verzekering af te sluiten.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.