Pechhulpverzekering redde onze vakantie

Het zal u maar gebeuren. Halverwege de rit naar uw vakantiebestemming stopt uw auto ermee. Het overkwam Peter, één van de mensen van ons redactieteam, toen hij op weg was naar Zuid-Frankrijk. “Op zo’n moment besef je pas goed wat de waarde van een internationale pechhulpverzekering is. Want wat was ik toen blij dat ik er een had afgesloten.”

Auto met pech onderweg

Het voorval speelde een paar jaar geleden, toen Peter samen met zijn vrouw Ingrid onderweg was in Frankrijk. “We hadden de eerste nacht in een prachtig kasteeltje aan de Loire overnacht en ‘s morgens vroeg de tuinen van Chambord nog bezocht. Daarna zouden we in een ruk doorrijden naar ons vakantiehuisje vlakbij Limoux, een rit van een uur of zes. Maar na een half uur ging het mis. De motor van onze auto stopte ermee en was niet meer aan de praat te krijgen.”

Spiksplinternieuwe Renault

Peter belde direct met de alarmcentrale. “De dame die ik aan de telefoon kreeg, vertelde dat we de auto moesten laten ophalen door een wegsleepdienst en dat de garage daarna de schade aan haar moest doorgeven. Al snel werden we weggesleept en in de garage bleek dat de motor onherstelbaar was beschadigd.”

“Toen dit door de monteur was bevestigd aan de centrale, ging de verzekeringsmachine echt lopen. Binnen een half uur belde die dame ons weer. De auto zou worden gerepatrieerd naar Nederland en na wat rondbellen – het was Pinksteren en daardoor bleek het moeilijk om een vervangende huurauto te vinden – had onze reddende engel een spiksplinternieuwe Renault Scénic voor ons geregeld in een nabijgelegen stad. We konden een taxi bestellen en ook die kosten bij de verzekering declareren.”

Geen kosten

Precies drie uur nadat ze pech kregen, waren ze weer onderweg. “Naast die paar uurtjes heeft het ons helemaal niets gekost. Ik heb later uitgerekend dat we alleen al voor de huurauto meer dan € 1.000 hadden moeten betalen. En dan heb ik het nog niet eens over de repatriëringskosten van onze eigen auto.” Zouden we geen pechhulpverzekering hebben gehad, dan was de vakantie in het water gevallen.

Keuze pechhulp

Wanneer u een pechhulpverzekering wilt afsluiten, heeft u meerdere mogelijkheden. Er zijn speciale pechhulpdiensten,  zoals de ANWB en Route Mobiel en ook verzekeraars bieden deze verzekering aan. Tot slot hebben sommige automerken zelf een dergelijke service voor nieuwe auto’s.

Wat voor u de beste keuze is, hangt af van meerdere aspecten, zoals de looptijd van de verzekering en de leeftijd van uw auto. Wilt u er meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.