Sportieve vakantie in het buitenland

Elke vakantie vraagt om een reisverzekering, een actieve vakantie des te meer. Dat veel verzekeraars onderscheid maken tussen een gewone reis en een actieve vakantie, is niet zo gek. Op een strandbedje loopt u immers minder risico dan wanneer u gaat paragliden.

Man met jetski op de zee

Staan er risicovolle activiteiten op uw vakantieprogramma? Dan kan het nodig zijn om naast uw gewone reisverzekering ook een aanvullende sportdekking af te sluiten. Die vergoedt eventuele reddingskosten, repatriëring, vervangend vervoer en verblijf, medische kosten, aansprakelijkheidskosten, beschadiging en diefstal van uw eigendommen.

Wel of niet gedekt?

Bent u van plan om een stevige bergwandeling te maken over de aangegeven paden? Dan volstaat uw reisverzekering waarschijnlijk prima. Maar moet u een afdaling maken door te abseilen? Dan ziet uw verzekeraar dit als een gevaarlijke sport. Hetzelfde geldt voor duiken. Recreatief duiken valt in veel gevallen onder de standaard reisverzekering. Gaat u dieper dan 40 meter? Dan wordt dit gezien als diepzeeduiken en bent u niet meer gedekt. Het risico dat u ongedekt deelneemt aan een gevaarlijke activiteit, is dus groter dan u wellicht denkt. Het onderstaande schema geeft u een goede indicatie.

Standaard reisverzekering Aanvullende reisverzekering
Snorkelen / recreatief duiken Diepzeeduiken
Langlaufen Skiën
Fietsen Fietsen in wedstrijdverband
(Berg) wandelen binnen gebaande paden Bergbeklimmen/ abseilen
Kanoën Wildwatervaren
Badmintonnen Raften
Beachvolleyballen Paragliden
Voetballen Kitesurfen

 

Let op: veel vakantiegangers vergeten dat ook een bananenboot, jetski en parasailen onder watersporten valt. Deze activiteiten worden vaak spontaan ondernomen en zijn redelijk risicovol. Mocht er iets gebeuren tijdens deze activiteiten, dan dekt een standaard reisverzekering de schade meestal niet. Wat u ziet als onschuldig waterpret, kan een verzekeraar als een gevaarlijke sport beschouwen.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.