Telefoon als tolk, gids of butler

Op vakantie willen we onze telefoon zo min mogelijk gebruiken. U bent er niet voor niets even lekker tussenuit. Toch kan uw smartphone of tablet uw vakantie juist leuker én makkelijker maken. Met de volgende apps fungeert uw telefoon als tolk, gids of zelfs als butler!

Stel op straat met iphone en kaart
Weg met taalbarrières

Niets is zo vervelend als u niet verstaanbaar kunnen maken in het buitenland. Google Translate biedt uitkomst. Via deze app spreekt u in het Nederlands een woord of zin in en Google Translate vertaalt het naar elke andere taal. Desgewenst spreekt de app het ook hardop voor u uit. Met de app kunt u ook teksten scannen. Scan bijvoorbeeld een Spaanse menukaart of een Chinese bewegwijzering en de app vertelt u direct wat er staat. Handig! Let op: u heeft wel een internetverbinding nodig.

  
Inpakken en wegwezen

De Travel Butler is de perfecte assistent bij het inpakken van uw koffer. Geef aan wat uw bestemming en reisduur is. De Travel Butler vertelt precies wat u moet inpakken. Daarbij neemt uw persoonlijke butler direct de weersverwachtingen voor die periode in overweging. Wel zo prettig! Van een zwembroek voor een hete dag, een paraplu voor een regenbui tot uw paspoort en telefoonlader, met de Travel Butler bent u perfect voorbereid.

 
Help, waar ben ik?

De weg vinden in het buitenland is niet altijd even makkelijk. Met de app AroundMe wel! Bent u op zoek naar een pinautomaat, tankstation, parkeergarage of ziekenhuis in de buurt? De applicatie wijst u de weg. Ook handig u spontaan een pitstop besluit te maken en een leuk restaurant of barretje in de buurt zoekt. Let op: u heeft wel een internetverbinding nodig.

  
SMARTmelden

Paspoort kwijt, autopech, een ongeluk gehad of uw creditcard gestolen? Situaties waar we liever niet in belanden. Toch kan het ook u overkomen. SMARTmelden is een initiatief van SOS Internationaal, waarbij u niet zelf met de alarmcentrale hoeft te bellen, maar er ook voor kunt kiezen om gebeld te worden. Via de handige app heeft u bovendien direct toegang tot belangrijke informatie zoals noodnummers van ruim 200 landen en de contactgegevens van ambassades en consulaten. Daarnaast kunt u eenvoudig uw locatie,  de reden van melding, aanvullende informatie en zelfs foto’s doorsturen naar de alarmcentrale.

  
Ken de koers

Benieuwd wat u nu daadwerkelijk hebt betaald voor uw lunch, het drankje op het terras of het pakje kaas in de lokale supermarkt? De app XE Currency rekent het binnen enkele seconden voor u uit.

  

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.