Veilig wonen

Zorgeloos wonen in een veilig huis

Huizen genoeg, maar er zijn maar weinig plekken die als ‘thuis’ voelen. Thuis is de plek waar u tot uzelf kunt komen waar u zich prettig en veilig voelt. Als u ergens zorgeloos moet kunnen genieten, dan is dat wel in uw eigen huis. Neem daarom eens tijd voor de veiligheid van uw huis. 

Stel zit gezellig op de bank

Wat maakt uw huis veilig? En welke factoren zorgen ervoor dat u zich onveilig kunt voelen? De belangrijkste bedreigingen zijn brand, inbraak en de gezondheid van u, uw partner en uw kinderen. Wat de eerste twee betreft is er goed nieuws: zowel het aantal branden als het aantal inbraken neemt elk jaar verder af. Dit vertaalt zich ook in een veilig gevoel. Volgens onderzoek van het CBS is het aantal burgers dat zich weleens onveilig voelt tussen 2005 en 2015 met een kwart afgenomen.

Samen veilig wonen

Veiligheid is een basisbehoeftes. Toch wordt dit onderwerp vaak onvoldoende besproken binnen het gezin. Best vreemd, want de meeste ongevallen gebeuren in en om het huis. Vaak denken we pas na over veiligheid als er iets dreigt mis te gaan of als dit al is gebeurd. ‘Pas op met die kaarsen, vergeet de deur niet op slot te doen en kijk uit met schoonmaakmiddelen’. Het is dus tijd voor een gedegen aanpak!

Het bespreken van veiligheid in huis kan prima met het hele gezin. Door samen een ‘Veilig Wonen Plan’ te maken leert u uw kinderen spelenderwijs risico's te herkennen en ongelukken te voorkomen. Bij het maken van het plan gaat u letterlijk uw hele huis door. Kamer voor kamer checkt u op veiligheid, elk jaar opnieuw.

Veilig wonen, wat kan ik doen?

Met de tips die u vindt in de vier thema-artikelen over inbraak, brand, kindveiligheid en gezondheid, kunt u al een gedegen basis leggen voor uw eigen ‘Veilig Wonen Plan’.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.