Zorgverzekering voor singles en duo's

Bent u single of hebben u en uw partner geen kinderen? Heeft u 'uit gewoonte en bijgeloof' al jaren dezelfde zorgverzekering? Dan is de kans groot dat u kunt besparen op uw premie. Wilt u minder uitgeven aan uw zorgverzekering? Onderzoek dan uw zorgbehoefte met een simpel stappenplan. Op deze pagina zetten wij de belangrijkste onderdelen van het zorgpakket voor u op een rij.

Stel in de herfst

Keuzevrijheid basisverzekering

Elke basisverzekering vergoedt dezelfde zorg. Toch kunnen basisverzekeringen behoorlijk van elkaar verschillen. Dat heeft vooral te maken met de vrijheid die u heeft om naar de zorgverlener van uw keuze te gaan. De duurste vorm is de restitutieverzekering, waarbij u alle vrijheid heeft. De goedkoopste vorm is de budgetverzekering, waarbij u juist heel weinig keuze heeft. De naturaverzekering zit hier tussenin.

Een budgetverzekering is zo voordelig omdat de verzekeraar speciale afspraken heeft gemaakt met een beperkt aantal zorgverleners. Controleer bij een budgetverzekering daarom altijd op de website van de verzekeraar of uw zorgverleners erbij zitten.

Eigen risico verhogen?

Als u weinig of geen gebruik maakt van uw zorgverzekering, kunt u besluiten om een hoger eigen risico te nemen. Daarmee bespaart u tot een paar tientjes per maand op de premie. Maar pas op! Heeft u toch meer zorg nodig, dan kan u dat wel tot € 500 per jaar meer kosten. Kijk dus altijd kritisch naar uw zorgbehoefte voordat u besluit uw eigen risico te verhogen.

Fysiotherapie

Heeft u geen chronische aandoening? Dan vergoedt de basisverzekering geen fysiotherapie. Heeft u wel een chronische aandoening? Dan moet u de eerste 20 behandelingen zelf betalen. Alle verdere behandelingen worden wel vergoed. Overigens geldt dit niet per kalenderjaar, maar per aandoening.

Heeft u geen chronische aandoening maar wel regelmatig behoefte aan fysiotherapie? Dan is het verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten met een goede dekking hiervoor.

Zorg in Europa

Als u binnen de Europese Unie naar de dokter of het ziekenhuis moet, worden de kosten meestal vergoed door de basisverzekering. Zo bent u bijvoorbeeld voor spoedeisende hulp verzekerd tot het bedrag dat een vergelijkbare behandeling hier in Nederland kost. Let dus extra op in landen waar gezondheidszorg veel kost, zoals bijvoorbeeld Zwitserland. Datzelfde geldt natuurlijk voor dure privé-klinieken.

Reisverzekering

Heeft u specifieke wensen over de vergoeding van eventuele zorgkosten in het buitenland, bijvoorbeeld omdat u off piste gaat skiën of snowboarden? Dan voldoet een aanvullende zorgverzekering vaak niet. In dat geval kunt u het beste een aanvullende module zorg afsluiten bij uw reisverzekering. In veel gevallen kunt u dan voor kosten in het buitenland ook uw eigen risico declareren!

Overige relevante zorginformatie

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.