Camper en caravan erg populair. Maar wat is er verzekerd?

Traditioneel is het weekeinde van Hemelvaart een populair moment om te gaan kamperen. Wie nog een plekje wil bemachtigen, zal goed moeten zoeken. Eenmaal op de camping valt er nog iets op: daar staan namelijk steeds meer campers, kampeerbusjes en caravans!

Caravans aan het water
Nieuws
Datum: 09-05-2018

Campers en caravans zijn namelijk populairder dan ooit. In het afgelopen jaar steeg de verkoop van nieuwe caravans met zo’n 7% en die van campers met meer dan 20%! Ook op de tweedehandsmarkt doen campers en caravans het goed.

Camper verzekeren: denk aan de inboedel

Zo’n kostbaar bezit wilt u natuurlijk wel goed verzekeren. Voor campers is dat redelijk overzichtelijk. Uw camper moet u, net als uw auto, verplicht verzekeren voor de wettelijke aansprakelijkheid. De kans is echter groot dat u meer zekerheid wilt en kiest u voor een beperkt of volledig casco. Houd er wel rekening mee dat dan alleen de camper zelf is verzekerd; voor de inboedel moet u uw polis uitbreiden met een extra schadeverzekering.

Veel verschil in caravanverzekeringen

Voor caravans is het lastiger. Allereerst omdat het uitmaakt of de caravan aan de auto is bevestigd of is afgekoppeld. Zolang uw caravan achter uw auto hangt, is deze voor de wettelijke aansprakelijkheid verzekerd op uw autopolis. Maar let op: ook als u een all risk autoverzekering heeft, is de caravan alleen WA verzekerd!

Wilt u schade die ontstaat door noodweer, braak of door uw eigen schuld vergoed krijgen, dan moet u een aparte caravanverzekering afsluiten. Ook deze kunt u desgewenst uitbreiden met een inboedeldekking. Voor caravanverzekeringen geldt echter dat er grote verschillen zijn in de dekkingen. Lees daarom de voorwaarden goed door voordat u er een afsluit.

Meer informatie

Heeft u hulp nodig bij het vinden van de camper- of caravanverzekering die het beste bij u past? Wij helpen u graag de mogelijkheden op een rij te zetten. Neem gerust contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.