Huizenmarkt met sneltreinvaart van start

In tegenstelling tot de traditie was de huizenmarkt in januari 2018 ‘booming’. Er zijn de afgelopen maand maar liefst 35.000 hypotheken aangevraagd. 

Woningen
Nieuws
Datum: 02-02-2018

Dat is zo’n 40% meer dan in januari 2017, schrijft de Telegraaf. Voor een deel komt dit doordat huizenkopers die een hypotheek met NHG afsluiten meer kunnen lenen dan vorig jaar. Verder speelt waarschijnlijk de stijgende hypotheekrente een rol.

Eerst kopen, dan verkopen

Verder zien hypotheekverstrekkers dat huiseigenaren steeds vaker eerst een ander huis kopen en daarna pas hun eigen huis verkopen, schrijft de krant. Dat geldt zeker voor de Randstad, waar de vraag al langer groter is dan het aanbod.

Meer dan modaal

Dit laatste maakt het voor starters steeds lastiger omdat het de prijzen verder opdrijft. Het wordt onderbouwt door de cijfers: de meeste aanvragers van een hypotheek zijn ouder dan 40 jaar en/of hebben een inkomen dat tenminste 1,3 keer modaal is.

Verbouwen

Overigens zijn lang niet alle aangevraagde hypotheken bedoeld voor de aanschaf van een huis. Veel woningeigenaren die niets naar hun zin kunnen vinden, vragen de lening aan om er een verbouwing mee te financieren. Dat kan weer veel vaker dan enkele jaren geleden, omdat steeds minder huizen ‘onder water’ staan.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.