Hypotheek voor zzp en ondernemer steeds bereikbaarder

Lang moesten zzp’ers en ondernemers de cijfers van drie opeenvolgende jaren kunnen overleggen om in aanmerking te komen voor een hypotheek. Gelukkig is dat in 2018 niet meer nodig.

Twee huizen tegen elkaar
Nieuws
Datum: 16-03-2018

Bij de meeste banken kunnen ondernemers en zzp’ers namelijk al na twee jaar terecht voor een hypotheek. En in sommige gevallen is zelfs het overleggen van de cijfers van één jaar voldoende.

Ook NHG-hypotheken voor zzp en ondernemer

Ook een hypotheek met NHG is voor ondernemers en zzp’ers een stuk eenvoudiger geworden. In 2018 komt u hiervoor al na twaalf maanden in aanmerking. De voorwaarde is wel dat u uw toetsinkomen onafhankelijk heeft laten vaststellen.

Maximale hypotheek voor zzp en ondernemer

Zijn er jaarcijfers van meerdere jaren, dan bepaalt de bank een gemiddeld jaarinkomen en koppelt daaraan een maximaal hypotheekbedrag. Maar let op: de manier waarop banken die berekening doen, kan verschillen. Daardoor kan het verschil in het maximale leenbedrag oplopen tot (tien)duizenden euro’s.

Kies voor onafhankelijk advies

Vanwege de grote verschillen tussen de manier waarop hypotheekverstrekkers met ondernemers en zzp’ers omgaan, is het verstandig om uw hypotheek via een onafhankelijke adviseur te regelen. Die kent de markt en weet bij welke banken hij moet zijn om de beste hypotheek voor uw situatie te vinden en af te sluiten.

Meer informatie

Heeft u vragen over dit bericht of bent u op zoek naar de best passende hypotheek? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.