Verzamelaar, is uw collectie wel goed verzekerd?

De internationale kunst- en antiekbeurs TEFAF opent zaterdag 10 maart weer haar deuren in Maastricht. Natuurlijk zijn de topstukken die daar worden getoond voor slechts enkelen bereikbaar. Maar u hoeft geen klant te zijn van TEFAF om toch een aanzienlijke waarde aan kunst en andere kostbaarheden te verzamelen. Maar is die collectie wel verzekerd?

Kunst in woonkamer
Nieuws
Datum: 09-03-2018

Mede vanwege de extreem lage spaarrente verhuizen er steeds meer kunstwerken van galeries naar huiskamers. De kans dat ook u – ongemerkt – meer waarde aan kunst, antiek, sieraden of andere verzamelingen heeft, is daardoor steeds groter.

Veel verzamelaars

Uit een onderzoek dat Motivaction in 2017 heeft herhaald, blijkt dat 7 van de 10 ondervraagden in het laatste jaar tenminste één (hedendaags) kunstwerk heeft gekocht. Een kwart kocht drie tot vijf werken, en 8% schafte er zelfs zes of meer aan. De meeste mensen (26%) geven tussen de € 1.000 en € 2.500 per jaar uit aan kunst.

Inboedelverzekering vaak niet afdoende

Bent u ook een verzamelaar? Houd er dan rekening mee dat kostbare bezittingen zoals kunst en antiek vaak niet of slechts deels zijn verzekerd op uw inboedelverzekering. In de meeste gevallen keert die verzekering slecht een paar honderd, soms duizend euro uit bij schade of diefstal. Niet per stuk, maar in totaal! Datzelfde geldt overigens voor sieraden, audio-visuele apparatuur, muziekinstrumenten en computerapparatuur

Kunstverzekering of kostbaarhedenverzekering?

Heeft u aanzienlijk meer waarde aan dergelijke voorwerpen? Dan is het verstandig om hiervoor een extra verzekering af te sluiten. U kunt kiezen voor een specifieke (kunst)verzekering, maar het kan interessanter zijn om een kostbaarhedenverzekering af te sluiten. Die dekt namelijk meerdere waardevolle spullen. U kunt zo'n verzekering vrijwel altijd binnen uw pakketverzekering afsluiten, wat u meestal ook nog een korting op de premie oplevert.

Meer weten?

Heeft u waardevolle bezittingen en twijfelt u of deze wel voldoende verzekerd zijn? Neem dan contact met ons op. We brengen het graag voor u in kaart en adviseren over de beste oplossing.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.