WOZ-beschikking 2018 goed controleren

Heeft u de nieuwe WOZ-beschikking al ontvangen en is deze flink gestegen? Dan kan het lonen om goed te controleren of uw gemeente haar werk wel goed heeft gedaan. Naast de een verhoging van de onroerendezaakbelasting heeft uw WOZ-waarde namelijk ook invloed op andere lasten zoals de waterschapsheffing!

Huizen in woonwijk
Nieuws
Datum: 16-02-2018

Voor WOZ-waarde vergelijkt de gemeente uw woning met andere huizen bij u in de buurt. De waarde wordt meestal bepaald op basis van de verkoopprijs van vergelijkbare huizen die onlangs van eigenaar zijn gewisseld. Als de gemeente haar werk goed heeft gedaan, heeft bezwaar aantekenen meestal geen zin. Maar klopt de vergelijking niet, dan is het verstandig om een bezwaarschrift in te dienen.

Bezwaar maken

Bent u het niet eens met de beschikking van de gemeente? Dan moet u binnen 6 weken na ontvangst ervan schriftelijk bezwaar aantekenen. U moet uw bezwaar goed onderbouwen, bijvoorbeeld door aan te tonen dat de huizen waarmee uw woning is vergeleken een andere inhoud, oppervlakte of ligging hebben.

U kunt hiervoor gebruik maken van het taxatieverslag van de gemeente. In dit verslag kunt u zien met welke woningen uw huis is vergeleken. U kunt het verslag opvragen via de website van de gemeente.

Zelf laten taxeren

Hoe groter de verschillen tussen uw woning en de huizen waarmee deze is vergeleken, hoe groter de kans dat uw bezwaar ontvankelijk wordt verklaard. Natuurlijk kunt u ook zelf een taxatierapport laten opstellen of, indien u uw woning onlangs hebt gekocht, gebruik maken van een recent taxatierapport.

Vergelijkbare woningen

U kunt uw bezwaar ook onderbouwen met de verkoopprijs van een vergelijkbare woning die onlangs is verkocht. Als deze aanzienlijk lager is dan de waarde die de gemeente aan uw huis toekent, is de kans groot dat uw bezwaar ontvankelijk is.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over dit bericht? Neem dan gerust contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.