Zwarte Zaterdag: hoe voorkomt u fileleed?

Gaat u dit weekeinde op vakantie en voert uw route u door Frankrijk? Houd er dan rekening mee dat zaterdag 4 augustus de beruchte Zwarte Zaterdag is!

Auto's in de file op de snelweg
Nieuws
Datum: 02-08-2018

Het eerste weekeinde van augustus is in Frankrijk traditioneel het begin van de zomervakantie. Daardoor is er veel vakantieverkeer dat van noord naar zuid reist. Vorig jaar stond er op Zwarte Zaterdag ruim 850 kilometer file op de Franse tolwegen. Ook op de tweede zaterdag in augustus is het vaak erg druk.

Later vertrekken

Als u geen uren in de file wilt staan, dan is het beste advies om niet op zaterdag te reizen. Doet u dat toch, probeer dan achter de files aan te rijden door pas in de avond te vertrekken en ’s nachts te reizen.

Binnendoor rijden

Een andere optie is om de reis over meerdere dagen te verspreiden. Dat geeft minder stress en biedt tevens de mogelijkheid om een rustige binnendoor-route te kiezen in plaats van de overvolle tolwegen.

Checklist

Wat uw reisbestemming ook is en wanneer u ook vertrekt, zorg er in elk geval voor dat u goed voorbereid op weg gaat. In deze handige checklist hebben wij de belangrijkste aandachtspunten voor u op een rij gezet.

Houd u aan de snelheid

Tot slot: houd u onderweg aan de verkeersregels. Dat is niet alleen veiliger, het voorkomt ook het risico op een boete. In de meeste landen is er een onderscheid in de maximumsnelheid van auto’s met en zonder aanhanger of caravan. In deze tabel hebben we alles voor u samengevat.

Fijne vakantie gewenst!

Uiteraard wensen wij u een fijne vakantie! Mocht u ons nodig hebben, bijvoorbeeld omdat u een vraag heeft over uw reisverzekering of wanneer u onverhoopt schade heeft, bel ons dan gerust. Wij helpen u graag, waar u ook bent.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.